Villkor när du bokar Toppstugan

När du bokar Toppstugan så godkänner du följande villkor. När du betalar hyran plus depositionen för nycklarna så är du införstådd och godtar följande:

Bokningar kan göras av alla som bor i Sundbyberg. Boende utanför Sundbyberg kan komma att avbokas för att ge plats åt de som bor i kommunen. Företag och studieförbund kan inte hyra Toppstugan. Föreningar kan boka för längre perioder under ordinarie skolloven dock ej för löpande verksamhet. Tryck här för att läsa mer om lovverksamhet

Betald bokning kan avbokas i 14 dagar. Är det mindre än 14 dagar till din bokning ska äga rum ska du ha kontaktat oss via mejl innan vi gjort din nyckel. Din nyckel görs tisdagen innan din bokning. Lagen om distanshandel gäller inte hyra av lokaler för enstaka tillfällen!

Den ansvarige hyresgästen ska vara över 20 år samt finnas i Toppstugan under hela uthyrningen.

Depositionen betalas samtidigt som bokningen görs på hemsidan och återfås efter att lokalen har besiktigats. Debiterad borttappad nyckel 1000 kr

Som hyresgäst ansvarar du för Toppstugan och dess utrustning. Du är skyldig att städa lokalen och detta måste ske under den tiden som du hyrt lokalen normalt sett innan klockan 22:00 ska städningen vara klar och samtliga lämnat Toppstugan. Om städningen inte är godkänd tas en kostnad från 2000 kr beroende på tidpunkt och omfattning. Vi besiktar Toppstugan en gång i veckan. Är Toppstugan ostädad när du kommer så behöver du ta kort och skicka till oss om du önskar reducerad hyra. Teater Bristol avgör om lokalen är i sådant skick att reducering av hyran kan tillämpas. Du kan ej erhålla reducering mer än själva hyresbeloppet.

Hyresgästen skall ersätta Teater Bristol för alla eventuella skador som hyresgästen orsakat.

Alkohol och rökning är förbjuden i och vid Toppstugan. Vite vid överträdelse 5000 kr.

Onormal förbrukning t.ex. vi upptäcker att du använt 20 plastpåsar eller onormalt mycket diskmedel eller liknande kommer du att debiteras detta, samt en timkostnad för att åka och handla på 500 kr.

Maxantal personer i Toppstugan är 30 personer. Du får under inga omständigheter vara fler än vad lokalen är brandklassad för. Det innefattar även bebisar.

Priser, tider och regler bestäms av kultur- och fritidsnämnden i Sundbyberg. Detta är inget som vi kan påverka.

Teater Bristol har ensamrätt att avboka någons bokning fram till hyrestiden börjar utan given anledning. Hyresgästen erhåller inget skadestånd.

Grillning är endast tillåtet på angiven plats och är inte en del av hyresavtalet med Toppstugan. Grillarna och utemöblerna tillhör parken. Brandlarmet är känsligt och vi rekommenderar att man inte använder marschaller eller för många levande ljus.

Olyckor händer alla t.ex. en tallrik går sönder. Anmäl detta senast dagen efter på hemsidan här. Om det inte anmäls kan du behöva stå för kostnaden.

Lokalen kan hyras mellan 08:00 till 22:00. Tiden är beslutad av Sektorn för kultur och fritid och Toppstugan är automatlarmad. Vi har inga möjligheter att påverka hyrestiden. Om larmet går debiteras ni kostnaden för utryckningen från 3000 kr.

Nyckeln hämtas på Teater Bristols kontor på Allaktivitetshuset, Sturegatan 10 i Sundbyberg högst upp i huset mitt emot hissen. Nyckel lämnas påföljande tisdag. Försenad nyckel debiteras med 100 kr per påbörjad vecka!

Djur är inte välkomna i Toppstugan.

Du får inte tejpa upp, limma eller på annat sätt, sätta upp saker på väggarna eller taket ex ballonger då tejpen tar bort färgen från väggarna. Vid färg som lossnat blir du ersättningsskyldig för arbete utfört av Förvaltaren.

Om vi inte kan hyra ut Toppstugan på grund av, sjukdom, ostädat, oplanerat underhåll eller andra fel i Toppstugan kan du inte erhålla någon ersättning mer än maximalt avdrag på hyreskostnaden. Om Toppstugan är så ostädat att du inte kan användas ska detta anmälas på hemsidan, bifoga gärna bilder. Du kan ej erhålla någon ersättning förutom hyresreduktion. Toppstugan har rätten att avboka ända fram till hyrestiden börjar.

Akuta fel som exempelvis ytterdörrar, vattenskador, elfel med mera kan anmälas till Fastighets AB Förvaltaren jour på 08-706 91 17

Du äga ej tillträde till lokalen annan dag eller tid än den som din hyresperiod avser. Normalt 08:00-22:00 samma dag.

Toppstugan är belägen i en park och det är bommar på väg upp till parken. Vi kan inte låna ut nycklar till bommen. Du ansvarar själv för att anpassa så att ditt kalas kan bäras upp sista biten. Färdtjänst har normalt nycklar till kommunala vägbommar för den som har ett rörelsehinder eller på annat sätt inte kan ta sig upp. Parkering av bilar i parken är förbjudet. Får vi klagomål från grannar att din eller andras bilar stått parkerad vid Toppstugan behåller vi depositionen.

Toppastugan har inga parkeringsplatser och alla eventuella parkeringsböter är ditt ansvar. Vi kan inte hållas ansvarig för vart du parkerar din bil.

Toppstugan har inte handikappanpassade toaletter.

Sedan september 2022 har vi åter wifi med internet i Toppstugan igen.

Några snabba

14 dagars öppet köp

Du kan avboka i 14 dagar om du skulle ångra dig helt kostnadsfritt. För mer information se Villkoren ovan.

Alkohol & Tider

Toppstugan är inte lämplig för fest. Klockan 22:00 ska lokalen vara städad och alkohol och tobak är förbjudet. 

Parkering

Du får inte parkera uppe vid Toppstugan och vi har inga parkeringsplatser. Om du få böter är det ditt ansvar.

Priser och deposition

Toppstugan kostar 750 kr plus en deposition på 1000 kr.
Depositionen återfås efter besiktning av Toppstugan!
Toppstugan kan bokas av boende i Sundbyberg Stad.

Du kan inte åka bil upp till Toppstugan då den befinner sig i en park.